Gericilerden Ankara Üniversitesi'nde Halep provokasyonu

Geçtiğimiz gün, gerici gruplar Ankara Üniversitesi'nin Cebeci kampüsünde ''Halep'te katliam var'' başlığıyla bildiriler dağıtmıştı.Bugün sosyal medyada organize olan gerici gruplar, kampüs içerisinde bir gösteri düzenledi.SoL'da...

Geçtiğimiz gün, gerici gruplar Ankara Üniversitesi'nin Cebeci kampüsünde ''Halep'te katliam var'' başlığıyla bildiriler dağıtmıştı.Bugün sosyal medyada organize olan gerici gruplar, kampüs içerisinde bir gösteri düzenledi.

SoL'da yer alan habere göre, okul öğrencileri tarafından da tepki çeken olay sırasında polis, kampüse girerek gericilerin bu gösterisine eşlik etti.

Daha sonra kampüsteki fakültelere tek tek girerek arama yapan polis ekipleri sonrasında okulu terk etti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü gericiler, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanının da öncülüğüyle yine bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Bugün belirli aralıklarla gerilimin yaşandığı Cebeci kampüsünde gözaltına alınan öğrenci bulunmazken, kampüs genelinde tedirginlik hakim.

Gericilerin tekbirler eşliğinde süren eylemi sonrasında okul öğrencileri ortak bir bildiri hazırlayarak İletişim Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, ''Halep'te katliam var'' söyleminin bir yalandan ibaret olduğu ifade edilirken, batılı emperyalist güçlerin Afganistan, Irak ve Libya'daki müdahaleleri hatırlatıldı.

''Suriye'deki çetelerin tek amacı Suriye halklarını ABD ve İsrail'in kölesi haline getirmektir'' ifadesiyle dikkat çeken açıklama, ''Suriye'de ve Halep'te ABD emperyalizmine karşı direnen Suriye halklarının yanındayız'' sözüyle sonlandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz