Gericilik dört bir yanda: Hizbullah da okullara girdi

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, MEB'w bağlı okullarda, 300 bin öğrencinin katılımıyla 'siyer' sınavı düzenledi.Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla...

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, MEB'w bağlı okullarda, 300 bin öğrencinin katılımıyla 'siyer' sınavı düzenledi.

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde Milli Eğitim' Bakanlığı'na bağlı okullarda 'siyer' sınavı düzenledi.  

Sınav öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı imzasıyla tüm okullara sınav duyurulurken, amaç 'Peygamber efendimizin örnek hayatının öğrencilere öğretilmesi' denildi.

HAREMLİK-SELAMLIK UYGULAMASI

Yaklaşık 300 bin öğrencinin, katılımıyla 75 ilde, 'Umre ödüllü siyer' başlığıyla düzenlenen sınavda, haremlik-selamlık uygulanırken, kız ve erkek çocuklar sınava ayrı ayrı alındı. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, sınavın yapıldığı okulların yöneticilerine teşekkür ederek. ''Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocukların heyecanı olsun yutkunamayacak derecededir. Sınav öncesinde bazı çocuklarla görüştük, heyecan içerisinde olduklarını gördük'' ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te 40 ayrı okulda gerçekleştirilen sınava,13 bin öğrencinin katıldı ve girişite öğrencilere gül suyu, lokum, şeker gibi ikramlar dağıtıldı.

Sınava İstanbul genelinde 32 bin, Mardin'de 14 bin, Adana'da 6 bin 500, Bitlis ve Ağrı'da 5 bin öğrencinin katıldığı öğrenildi.

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, birçok siyasal İslamcı, gerici dernek ve vakfın katılımıyla oluşan bir platform olarak da biliniyor. Platform tararfından her yıl farklı şehirlerde 'kutlu doğum mitingleri' düzenliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Taksim'de 1 Mayıs Gerilimi: Kutlama Talebi ve İzin Reddi Arasındaki Çatışma
İmamoğlu Edanur için açıklama yaptı: "Sorumlular cezasız kalmayacak"
SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
Tarihi Taş Köprü Definecilerin Hedefinde: Şemdinli'de Kültürel Mirasa Zarar Verildi