Getir Çalışanları, çalışma koşullarını protesto etti: Kurtçuklar ve atık sularla dolu depo!

İstanbul Arnavutköy'deki Getir'in lojistik ortağı Dinçer Lojistik'in depo işçileri, sağlıksız çalışma koşullarını protesto etmek için iş bırakma eylemi başlattı.

İstanbul Arnavutköy'deki Getir'in lojistik ortağı olan Dinçer Lojistik'in depo işçileri, çalışma ortamlarının sağlıksız koşullarını fotoğraf ve video paylaşarak kamuoyuna duyurdu. Paylaşılan görüntülerde, bozuk meyve ve sebzelerin yerden toplanarak yeniden dağıtıma sunulduğu, atık suların biriktiği ve çay molası alanlarının kötü kokularla dolduğu görüldü.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ VE YÖNETİM TEPKİSİ


BirGün'ün haberine göre, Arnavutköy'deki Getir depo işçileri, başlattıkları iş bırakma eylemine devam etti. İşçiler, depo önünde bekleyerek, iki yıldır bozuk olan demir kapının tamir edilmesini talep etti; ancak içeri alınmadılar. Talepleri arasında çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanması yer alıyor.

SENDİKANIN ROLÜ VE PLANLANAN EYLEMLER


Nakliyat İş Sendikası'nın yürüttüğü müzakereler sonucunda, deponun üst yönetimi işçilerle görüşmeyi kabul etti, ancak henüz bir tarih belirlemedi. Bu gelişmelerin ardından, Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun katılımıyla geniş çaplı bir iş bırakma eylemi düzenleneceği duyuruldu. İşçiler, insan sağlığını tehdit eden koşulların sona erdirilmesi için mücadele ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.