Getir’in Büyük Satışı Gerçekleşti: Yeni Sahibi Herkesi Şaşırttı!

Türkiye'nin önde gelen teslimat şirketi Getir, Rekabet Kurumu'nun onayıyla Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company’ye satıldı. Şirketin yeniden yapılandırılacağı ve kurucularının bazı işlerde kontrolü elinde tutacağı açıklandı.

Türkiye’nin önde gelen hızlı teslimat markası Getir, Rekabet Kurumu'nun onayıyla Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company'ye satıldı. Bu büyük satın almanın ardından Getir’in yapısında önemli değişiklikler meydana gelirken, kurucuların bazı alanlarda kontrolü elinde tutmaya devam edeceği açıklandı.

GETİR’İN BÜYÜK SATIŞI TAMAMLANDI

2015 yılında Nazım Salur tarafından kurulan ve hızla büyüyen Getir, Türkiye’de restoran ve market teslimat hizmetlerinde öncü marka haline gelmişti. Getir’in yurt dışında büyüme hamleleriyle birlikte İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur FC'nin kol sponsoru olması, markanın global çapta da adını duyurmasını sağladı. 2024 yılı itibariyle 35 binden fazla çalışanı bulunan şirket, sadece 2019’un ikinci yarısında 1,5 milyon siparişe ulaşarak 120 milyon dolar gelir elde etmişti.

Rekabet Kurumu'nun onayıyla, Getir artık resmen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu Mubadala Investment Company’ye satıldı. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadelerine yer verildi.

GETİR’İN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Haziran ayında şirket tarafından yapılan açıklamada, Getir’in yeniden yapılandırma sürecinde olduğu belirtilmişti. Bu yeni yapı kapsamında, Getir’in kurucuları azınlık hissesi ile market ve yemek teslimatı işine devam ederken, diğer e-ticaret ve mobilite alanlarındaki işlerin kontrolü ise Getir kurucularında kalacak. Ayrıca, çoğunluk hisseleri de kuruculara geçecek. Bu hamle, Getir'in yeni dönemde nasıl bir strateji izleyeceğine dair önemli ipuçları sunuyor.

MUBADALA’NIN ETKİSİ

Mubadala Investment Company, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük yatırım fonlarından biri olarak biliniyor. Bu satın alma, Getir’in global büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir finansal destek anlamına geliyor. Mubadala’nın bu yatırımı, Getir’in uluslararası pazardaki etkinliğini daha da artıracak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.