Gezegenimizin Geçmişte Halkaları Olduğunu Biliyor muydunuz?

Monash Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, Dünya'nın çevresinde 466 milyon yıl önce Satürn'e benzer bir halka sistemi oluşmuş olabilir, bu da küresel soğumayı tetiklemiş.

vustralya’daki Monash Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, Dünya’nın 466 milyon yıl önce Satürn’ün halkalarına benzer bir halka sistemine sahip olabileceğini ortaya koydu. Bu sonuca varmak için araştırmacılar, meteor kraterlerini inceledi ve büyük bir asteroidin gelgit kuvvetleriyle parçalanarak gezegenimizin etrafında bir halka oluşturmuş olabileceğini belirtti.

Araştırma ekibine göre bu halkalar, Dünya üzerinde gölge oluşturarak güneş ışığını engellemiş ve küresel bir soğuma sürecini başlatmış olabilir. Milyonlarca yıl süren bu süreçte, halkalardan düşen parçalar jeolojik kayıtlarda gözlemlenen göktaşı çarpmalarındaki ani artışın bir açıklaması olarak öne sürüldü.

Araştırmanın başyazarı Profesör Andy Tomkins, "Bulgular, Dünya’nın iklimi üzerinde uzay olaylarının potansiyel etkilerini anlamamıza yeni bir boyut katıyor. Halkanın küresel sıcaklıklar üzerindeki etkisi oldukça ilgi çekici" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.