Gezi Direnişi davasında bir tahliye!

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, Yiğit Aksakoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, Yiğit Aksakoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi. Mahkeme, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'in adli kontrol tedbiri olarak yurtdışı yasaklarının kaldırılması talebini de reddetti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu ile 7 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmayı, Hollanda ve İsviçre Başkonsolosları, ABD, Almanya, Norveç Başkonsolosluğu görevlileri, İngiltere Barosu temsilcisi, Avrupa Parlamentosu görevlileri ile bazı HDP ve CHP milletvekilleri de takip ediyor.

Duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alındı.

Savcılık ara mütalaasında, yakalama kararlarının infazının beklenmesine, Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu için ise tutukluluğun devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme kararını açıklamak üzere yarım saat ara verdi.

ARA KARAR

Mahkeme heyeti, Yiğit Aksakoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Osman Kavala'nın tahliye talebi ise reddedildi.

Mahkeme, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'in adli kontrol tedbiri olarak yurtdışı yasaklarının kaldırılması talebini de reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı