Gezi iddianamesi çalıntı çıktı!

Geçtiğimiz günlerde mahkemece kabul edilen ve savcılığın 16 kişi için müebbet hapis cezası talep ettiği gezi direnişi iddianamesiyle ilgili her geçen gün ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Bu seferde, Gezi iddianamesinin temelini...

Geçtiğimiz günlerde mahkemece kabul edilen ve savcılığın 16 kişi için müebbet hapis cezası talep ettiği gezi direnişi iddianamesiyle ilgili her geçen gün ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Bu seferde, Gezi iddianamesinin temelini oluşturan detayların, henüz gezi eylemleri devam ederken yazılmış bir yazıdan ortaya çıktığı iddia edildi.

Davanın avukatlarından Aslı Kazan’ın iddiasına göre, 16 kişi için müebbet hapis istenildiği davada, Otpor-Kanvas, Sırp Aktivistler gibi iddianamede yer alan suçlamaların, Gezi eylemleri devam ederken yazılmış bir yazıdan çalınmış olduğu ortaya çıktı. Üstelik Kazan’ın belirttiğine göre yazıyı yazan isim “Bugün olsa bunu yazmazdım” demiş.

Avukat Aslı Kazan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Gezi iddianamesi’ndeki ana suçlamalar:

Avukat Aslı Kazan, Erhan Sandıkçı’nın Otpor lideri İvan Maroviç ile yaptığı yazışmada dile getirilenlerin iddianamedeki suçlamalarla bire bir aynı olmasına da dikkat çekti.

Aslı Kazan’ın bu paylaşımlarına bir süre sonra iddiaların sahibi Erhan Sandıkçı yanıt verdi:

Sandıkçı, “Bugünkü düşüncelerim o gün olsa muhtemelen o yazıyı yazmazdım… Yazıda bir takım kuşkulardan bahsetmiş olmakla birlikte gezi direnişine katılmak gerektiğini açık bir şekilde yazdığımı da hatırlatayım…” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.