Gezici son anketini açıkladı: Gezici, bunda HÜDA PAR ile yapılan ittifakın kritik rol oynadığını söyledi

14 Mayıs’'taki seçim için geri sayım sürerken Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketi 13. Cumhurbaşkanının belirlenmesinin ikinci tura kalacağını işaret etti.

14 Mayıs’'taki seçim için geri sayım sürerken Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketi 13. Cumhurbaşkanının belirlenmesinin ikinci tura kalacağını işaret etti. Gezici, 24-26 Nisan tarihleri arasında 29 il ve 152 ilçede 3 bin 991 kişiyle görüşme gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 48.7'si Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söyledi. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih edenlerin oranı yüzde 44.6 oldu. Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'yi destekleyenler yüzde 4.7, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan lehine ‘evet' diyenler yüzde 2 olarak gerçekleşti.

İnce ve Oğan'a verilecek oyların yüzde 6'yı geçmesi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını gösterdi. Gezici Araştırma, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur için de ankete katılanların tercihlerini sordu. Kılıçdaroğlu'na yüzde 52.8, Erdoğan'a yüzde 47.2 destek çıktı.

Sahadan gelen verilerin AKP'nin kadınlarla olan zayıf bağının neredeyse koptuğunu gösterdiğini belirten Murat Gezici, bunda HÜDA PAR ile yapılan ittifakın kritik rol oynadığını söyledi. Gezici, ilk kez oy kullanacaklara ilişkin de, “Gençler, kendilerini ülkedeki kamplaşmanın bir parçası olarak görmüyor. Evrensel değerlere önem veriyor. Umutlarını, istek ve taleplerini dikkate alan, bireysel hak ve özgürlükleri savunan siyasi oluşumlar gençlerin tercihi olacak” tespitini de yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!
Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!
Türkiye Genelinde Trafik Denetimlerinde 2 Milyon Araca İşlem Yapıldı
Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi