Gıda denetimlerinde üç firmanın ürünlerinde boya ve ilaç tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep'teki 'Eymen Heco' firmasının zeytinyağında yasaklı boya tespit etti. Ayrıca, Kocaeli'nin 'Peril Gıda' ve İstanbul'un 'Nur Baharat' firmalarının ürünlerinde ilaç etken maddelerine rastlandı. Uygunsuzluklar, bakanlığın web sitesinde yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep'teki bir zeytinyağı firmasının ürünlerinde gıda kullanımına uygun olmayan boya tespit etti. Ayrıca, Kocaeli ve İstanbul merkezli iki firmanın ürettiği bonbon şeker ve poşet çayda ise ilaç etken maddelerine rastlandığını duyurdu.

Bakanlık, gıda denetimleri sonucunda belirlenen uygunsuzlukları, resmi web sitesindeki "Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi" aracılığıyla paylaştı. 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolü Yönetmeliği'nin 8. maddesi gereği, yaşamı ve sağlığı tehlikeye atacak şekilde bozulmuş veya değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası burada duyuruldu.

Bakanlığın web sitesinde "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" bölümünde, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 'Eymen Heco' firmasının 'Hairat Halep Zeytinyağı' ürününde gıda kullanımına izin verilmeyen boya bulunduğu belirtildi. Ayrıca, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki 'Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler' şirketinin glisengli bonbon şeker ürününde ve İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki 'Nur Baharat' firmasının ürettiği poşet çayda da ilaç etken maddeleri tespit edildiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.