Gıda Sahtekarları Listesi Genişliyor: İki Yeni Firma Kara Listeye Eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte gıda ürünlerine karşı denetimlerini sürdürüyor. Diyarbakır’dan Çermik Peynircilik'in tulum peynirinde bitkisel yağ ve antibiyotik madde, Mersin’den Çırpır Doğal Köy Ürünleri’nin zeytinyağında ise tohum yağı tespit edilerek listeye eklendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden sahte gıda ürünlerine karşı denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, sosyal medya üzerinden de satışı yapılan ve Diyarbakır merkezli Yöresel Çermik Peynircilik’in tulum peynirinde mevzuata aykırı maddeler tespit edildi. İncelemelerde, tulum peynirine bitkisel yağ ve netamisin (bir tür antibiyotik) eklendiği belirlendi. Ürünlerindeki bu maddeler, gıda güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğu için firma, hileli gıdalar listesine dahil edildi.

ÇERMİK PEYNİRCİLİK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLER

Yöresel Çermik Peynircilik ile ilgili birçok tüketici, şikayet platformlarında olumsuz yorumlarda bulundu. Şikayetlerin bir kısmı, peynirin videolarda gösterildiği gibi olmadığını, acı bir tada sahip olduğunu ve fazla tuzlu olduğunu belirtiyor. Bu şikayetler, firmanın ürün kalitesiyle ilgili soru işaretlerini artırdı.

SAHTE ZEYTİNYAĞI: ÇIRPIR DOĞAL KÖY ÜRÜNLERİ

Bakanlık tarafından yapılan diğer bir tespit ise Mersin’de faaliyet gösteren Çırpır Doğal Köy Ürünleri’ne ait zeytinyağında tohum yağı karışımının kullanıldığı yönünde. Bu durum, ürünün zeytinyağı olarak satılmasına rağmen, kalite ve güvenilirlik açısından yanıltıcı olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.