Gıda Sektöründe Devrim: 30 Yıllık Şirket Halka Arz Ediliyor

1993 yılında kurulan Armada Gıda, halka arz sürecine girmeye hazırlanıyor. Şirketin planlarına göre, toplam 68 milyon 745 bin adet payın satışı gerçekleştirilecek. Bu satışın 7 milyon adedi sermaye artırımı şeklinde yapılacakken, 11 milyon adedi ortak satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Mersin'de faaliyet gösteren ve 3 fabrikası ile 13 üretim hattında gıda üretimi gerçekleştiren Armada Gıda, halka arz sürecine hazırlanıyor. Toplam 137,123 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren şirket, bu adımıyla sektördeki önemli yatırımlarını finanse etmeyi ve büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Halka arz işlemiyle birlikte Armada Gıda, sermaye yapısını güçlendirerek yeni yatırımlar yapmayı, üretim kapasitesini artırmayı, yeni ürünler geliştirmeyi ve pazar payını genişletmeyi planlıyor.

Armada Gıda'nın halka arzı, yatırımcılar için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Şirketin sağlam finansal yapısı ve sektördeki deneyimi, yatırımcılara çekici bir yatırım fırsatı sunacak.

Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) sunduğu izahnameye göre, halka arz süreci Global Menkul Değerler A.Ş. tarafından yürütülecek. Planlanan halka arzda toplam 68 milyon 745 bin adet payın satışı öngörülüyor; bunun 7 milyon adedi sermaye artırımı, 11 milyon adedi ise ortak satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.