Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!

Gıda sektörü, olumsuz hava koşullarından en çok etkilenen alan olurken, bir gıda ürününde kriz kapıya dayandı. Bu durumu duyanlar, A101 ve BİM gibi marketlere akın ederek stok yapacaklar. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bu ürüne büyük bir zam geleceği konuşuluyor. İşte detaylar…

Geçen yıl Hindistan'daki ihracat kısıtlamaları ve El Nino'nun neden olduğu kuraklık, pirinç tedarikinde sıkıntılara yol açtı. Şimdi de Brezilya'nın güneyindeki sel felaketleri, pirinç ticaretini etkileyerek arzda sorunlara yol açtı. Bu durum, pirinç fiyatlarında artış olabileceği yönünde yorumlara neden oldu.

71 DOLARLIK ARTIŞ SÖZ KONUSU

Asya piyasasında, Tayland beyaz pirinç fiyatları son zamanlarda yüzde 5 artarak ton başına 649 dolara ulaştı. Bu artış, nisan ayının başından bu yana 71 dolarlık bir artışı temsil ediyor. Pirinç, özellikle Asya ve Afrika'da temel bir besin kaynağı olarak önem taşıyor ancak maliyet artışları ve enflasyon baskıları nedeniyle erişilebilirliği tehdit altında.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ETKİLENMESİ BEKLENİYOR

Fitch Solutions'ın BMI biriminde Emtia Analisti Charles Hart'a göre, Brezilya'daki şiddetli seller, pirinç fiyatlarını etkileyecek. Ayrıca, Brezilya'nın pirinç üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Rio Grande do Sul eyaletinin önümüzdeki haftalarda etkilenmesi bekleniyor.

Londra'daki Uluslararası Tahıl Konseyi Emtia Piyasası Analisti Peter Clubb, Güneydoğu Asya'daki yeni mahsul arzındaki yavaşlamanın fiyatları artırdığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.