Gilan'da Su Kirliliği Şüphesi: 400 Kişi Zehirlendi

İran'ın Gilan eyaletinde, son 10 günde yaşanan zehirlenme vakaları endişe yaratıyor. Rızvanşehir'de başlayan ve 400 kişiyi etkileyen olayın sebebi henüz bilinmiyor. Su kirliliği şüphesiyle araştırmalar sürüyor. Yetkililer, içme suyu testlerinin sonuçlarını bekliyor.

İran'ın Gilan eyaletinde son 10 gün içinde meydana gelen zehirlenme vakaları, bölgede büyük bir endişe ve panik yaratmaya devam ediyor. Rızvanşehir ilçesinde başlayan ve hızla yayılan bu vakalar sonucunda, yaklaşık 400 kişi mide bulantısı, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı gibi ciddi semptomlarla hastanelere başvurdu. Zehirlenmelerin kesin sebebi henüz belirlenmemiş olup, su kirliliği ihtimali üzerinde duruluyor.

İran'ın Gilan eyaletinde son 10 günde yaşanan zehirlenme vakaları, bölgede endişe ve panik yaratmaya devam ediyor. Rızvanşehir ilçesinde başlayan ve hızla yayılan vakalar sonucunda ortalama 400 kişi, mide bulantısı, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı gibi şiddetli semptomlarla hastanelere başvurdu.

İran'ın "İtimad" gazetesinin aktardığına göre, zehirlenmelerin sebebi henüz kesinleşmemiş olsa da, yerel kaynaklar kanalizasyon suyunun içme suyuna karışmasının olası bir neden olduğunu öne sürüyor. Gilan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Taki Aşubi, su kirliliğinin zehirlenme vakalarının olası sebeplerinden biri olabileceğini belirtti ancak detaylı araştırmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Şu ana kadar yapılan içme suyu testlerinin sonuçlarına dair net bir açıklama yapılmamışken, bölgedeki sağlık yetkilileri ve uzmanlar soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.