GittiGidiyor için yolun sonu göründü

eBay GittiGidiyor ile ilgili son kararı verdi. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan eBay tarafından bugün yapılan açıklama, bir devrin daha sonuna geldiğimizi gösterdi.

Ünlü e-ticaret devi ülkemizdeki iştiraki olan GittiGidiyor.com’un 18 Temmuz itibariyle alımlara kapatılacağını açıkladı.

Türkiye’nin ilk online ticaret platformlarından biri olan GittiGidiyor.com 2001 yılında faaliyete geçmiş ve “Sıfır Risk Sistemi” olarak adlandırdığı ödeme sistemi sayesinde hem alıcıları hem de satıcıları koruyan ve o zamana kadar ki birikmiş bütün sorunları kökten çözüm sunan bir anlayış getirmişti.

Bunun yanında açık arttırma seçeneği sayesinde, son derece ilgi toplayan ve kısa süre içerisinde popülaritesini arttıran site, daha sonra açık arttırma seçeneğini kaldırarak normal satış yöntemine geçmişti. Şirketin hızla büyümesi, dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri eBay’ın da dikkatini çekmiş ve 2011 yılında GittiGidiyor.com’un %93 hissesi online ticaret devi tarafından satın alınmıştı.

eBay GittiGidiyor ile ilgili son kararı verdi

Söz konusu alımdan sonra gücüne güç katan GittiGidiyor’un kalan hisseleri de 2016 yılında eBay’a geçince, bu site tamamen eBay iştiraki haline gelmişti. Ancak ne var ki son yıllarda başta Trendyol ve Hepsiburada gibi isimler olmak üzere, rakipleri karşısında rekabet etmekte zorlanmaya başlayan GittiGidiyor, günden güne daha az kişi tarafından kullanılan ve unutulmaya başlanan bir platform halini almıştı.

İşte bu durumun kendilerine kardan çok zarar getirdiğini düşünen eBay yetkilileri ise, söz konusu siteyi tamamen kapatarak Türkiye’den çıkma kararı aldı. Yapılan açıklamada 18 Temmuz 2022 tarihinden itibaren müşterilerin yeni alım yapamayacağı belirtilirken, satıcıların ise hesaplarına girebilecekleri son tarihin 5 Eylül 2022 olduğu duyuruldu.

Elon Musk’ın Boring Company’si Las Vegas’ın altında dev tüneller kazıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar