Giyim Devi İflas Etti, Binlerce Kişi İşsiz Kaldı!

Fransız hazır giyim markası Camaïeu iflasını duyurdu, 2 bin 600 çalışan işsiz kaldı. Tel çitleri aşarak genel merkezi basan işçiler, haklarını talep etmek için eylem yaptı. Şirketin genel direktörü ise işçilerin tepkisine şu sözlerle yanıt verdi...

1984 yılında Fransa’da ilk mağazasını açan ünlü hazır giyim markası Camaïeu, ödeme güçlükleri nedeniyle iflas etti. Lille Ticaret Mahkemesi’nin verdiği iflas kararı sonrasında, 38 yıllık köklü marka Fransa genelinde bulunan 514 mağazasını kapatma kararı aldı. Bu durum, 2 bin 600 çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.

İflas kararının ardından bir grup çalışan, şirketin genel merkezini basarak protesto gösterisi düzenledi. Tel çitleri aşarak binaya giren işçiler, haklarının verilmesini talep ederek slogan attı. Şirketin genel direktörü ise işçilerin tepkisine "Öfkenizi anlıyorum" diyerek yanıt verdi. İşçiler, genel merkezde yaklaşık bir saat kaldıktan sonra eylemlerine son verdi.

Camaïeu, iki yıl önceki koronavirüs salgını sürecinde mağazalarını kapatmak zorunda kalmış ve borçlarını ödeyemeyerek ekonomik bir çıkmaza girmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise Fransız hükümetinden 48 milyon euro yardım talep etmişti, ancak bu çabalar şirketin iflasını engelleyemedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.