Gizemli salgın: Hayvanat bahçesindeki 9 maymun ölü bulundu!

Hong Kong Hayvanat ve Botanik Bahçeleri'nde 8 maymunun ölü bulunduğu bildirildi. Bir maymun, sıra dışı davranışlar sergiledikten sonra hayatını kaybetti. Bölge kapatılıp dezenfekte edilirken, ölü hayvanlar üzerinde otopsi ve toksikolojik testler yapılacağı açıklandı.

Hong Kong Hayvanat ve Botanik Bahçeleri'nde 8 maymunun ölü bulunması, dikkatleri üzerine çekti. Bir maymunun sıra dışı davranışlar sergileyerek aniden ölmesi endişe yarattı.

Hong Kong Hayvanat ve Botanik Bahçeleri'nde, hayvanat bahçesi görevlileri 8 maymunun ölü bulunduğunu, bir maymunun da sıra dışı davranışlar sergiledikten sonra aniden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölge yetkilisi John Lee, bölgenin kapatılarak dezenfekte edildiğini ve ölü hayvanlar üzerinde otopsi ile toksikolojik testler yapılması için uzmanların çağrıldığını belirtti.

Ölen hayvanlar arasında, Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından "kritik derecede tehlikede" olarak sınıflandırılan türlerin de bulunduğu ifade edildi.

Bakanlık, test sonuçlarını beklerken ölümlerin muhtemel nedenleri hakkında henüz bir açıklama yapmadı, ancak salgın ihtimalinin üzerinde durulduğu belirtildi.

Hong Kong Zooloji ve Botanik Bahçeleri, 1871 yılında halka açılmış ve eski İngiliz kolonisindeki en eski park olma özelliğini taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.