Gizemli Virüs Türkiye'yi Esir Aldı: Prof. Dr. Ateş Kara'dan Acil Çağrı!

Prof. Dr. Ateş Kara, üst solunum yolu şikayetlerindeki artışa dikkat çekiyor! Hasta sayısı yükselirken, alınması gereken önlemleri anlatıyor.

Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ateş Kara'nın son aylardaki üst solunum yolu şikayetlerindeki artışa ilişkin değerlendirmelerini ve alınması gereken önlemleri içeren bir videoyu takipçileriyle paylaştı. Kara, artan hasta sayısı ve hastane başvurularının yükseldiği bu dönemde özellikle çocuklarda hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirtti.

PROFESÖRDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Prof. Dr. Ateş Kara'nın açıklamasına göre, bu artışın üç temel faktörle ilişkilendirilebileceğini söyledi. Bu faktörler arasında solunum yollarını etkileyen RSV virüsü, grip (İnfluenza) ve koronavirüs bulunmaktadır. Kara, özellikle kalabalık ortamlarda ve dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas edilmemesi, ellerin sık sık yıkanması ve yüz bölgelerine dokunulmaması konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, grip benzeri belirtileri olan kişilerin maske takarak enfeksiyonu başkalarına bulaştırmamaları gerektiğini belirten Kara, grip aşısının ise bu dönemde etkili bir koruma sağlayabileceğini ifade etti. Bakan Koca, Prof. Dr. Ateş Kara'nın bu önemli bilgilerini paylaşarak takipçilerini sağlıklı bilgilerle bilgilendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.