Gmail kapanıyor mu?

Twitter'da dolaşan asılsız bir iddia, Google'ın Ağustos ayında Gmail'i kapatma söylentilerini yaydı. Ancak bu, dezenformasyonun bir örneği olarak ortaya çıktı. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde!

Twitter'da bir kullanıcı, önümüzdeki Ağustos ayında Google'ın Gmail'i kapatacağı iddiasında bulundu. Ancak bu iddia hızla yayılarak 1 günde 6 milyon etkileşim aldı ve dezenformasyona neden oldu.

DEZENFORMASYONA YOL AÇAN İDDİA

Gmail'in kapatılacağına dair resmi bir Google duyurusu gibi gösterilen ekran görüntüsü aslında geçen yıl yapılan ve sadece Gmail'in Temel HTML görünümünün kaldırılacağına dair uyarı içeren bir bildirimin düzmece bir versiyonuydu.

1,8 MİLYAR AKTİF KULLANICI

Gmail, 1,8 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla son derece popüler bir ürün konumunda bulunuyor.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Google, Gmail'in kapanacağı iddialarına resmi hesabından yapılacak paylaşımla yanıt verdi ve "Gmail burada kalmaya devam edecek." ifadelerini kullandı. Kullanıcıların asılsız iddialara inanarak paniklemesine yol açan bu dezenformasyon, sosyal medyanın gücünü ve hızını bir kez daha gözler önüne serdi. Google, resmi açıklamasında Gmail'in güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, bu tür yanıltıcı bilgilerle mücadele etmenin önemini bir kez daha hatırlattı. Bu olay, sosyal medya platformlarında dolaşan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmenin ve paylaşmadan önce kaynağı teyit etmenin önemini bir kez daha vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: Yüz ifadelerinden duyguları okuyabiliyor!
WhatsApp'a güncelleme: O sıkıcı özellikten kurtuluyoruz!
TikTok, YouTube'a rakip olacak: Saatlik videolar test ediliyor!
Whatsapp'ta çığır açacak yeni özellik duyuruldu!
Yapay zeka içerikleri o sosyal medya platformunda böyle işaretlenecek: Kullanıcılara uyarı gidecek