Göbeklitepe: Eyfel Kulesi ve Kolezyum'u Geride Bırakıyor! Tam 2,5 milyon ziyaretçi

Eyfel Kulesi veya Kolezyum gibi meşhur yapılarla kıyaslanmayacak kadar eşsiz bir konuma sahip olan Göbeklitepe, Şanlıurfa'da bulunuyor ve "Tarihin Sıfır Noktası" olarak anılıyor. 2019'da resmi olarak ziyarete açıldığından bu yana, 2 milyon 551 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 2018 yılında dahil edilen Göbeklitepe, Türkiye'nin önde gelen turistik noktalarından biri haline geldi ve her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ, Göbeklitepe'nin dünya tarihindeki eşsiz önemini vurgulayarak, buradaki kazı çalışmalarının dünya arkeolojisi için büyük bir değere sahip olduğunu dile getirdi. Uludağ, her geçen yıl bölgenin daha fazla ziyaretçi çektiğini ve devam eden kazı çalışmalarının, Göbeklitepe'nin ilgisini daha da artıracağını ve gelecekte önemli keşiflere ev sahipliği yapacağını belirtti.

Göbeklitepe, dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapmakta ve ziyaretçiler, antik yapıları gördüklerinde büyük bir hayranlık duydukları bu tarihi noktaya büyük ilgi göstermekteler. Bu tarihi alan, dünya tarihini değiştiren buluntularıyla, dünya arkeolojisi için son derece önemli bir konuma sahiptir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı
Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar
Soma maden faciasının 10. yılı: Maden içinden o güne ait güvenlik kamerası görüntüleri
Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapatılıyor