Göbeklitepe’de dev klasik müzik festivali

Göbeklitepe’nin bilinirliğini artırma ve turizmin merkezi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek festival, daha önce Farid Farjad, Itzhak Perlman gibi dünyanın önde gelen klasik müzik sanatçılarını Türkiye’ye getiren Piu...

Göbeklitepe’nin bilinirliğini artırma ve turizmin merkezi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek festival, daha önce Farid Farjad, Itzhak Perlman gibi dünyanın önde gelen klasik müzik sanatçılarını Türkiye’ye getiren Piu Entertainment tarafından Kasım ayında yapılacak.

Arkeofili'de yer alan habere göre, İstanbul ve Şanlıurfa’da eş zamanlı gerçekleşecek Göbeklitepe Klasik Müzik Festivali dünyaca ünlü sanatçıları ve orkestraları ağırlamayı planlıyor. Organizasyon şirketi henüz sanatçıların isimlerini açıklamadı fakat festivalin kesin programı temmuz ayında duyurulacak.

Göbeklitepe Klasik Müzik Festivali’nden elde edilen gelirler, Göbeklitepe’nin tanıtımı için harcanacak.

Kazıların başladığı 1995 yılından itibaren uygarlığın kökeni hakkındaki görüşleri değiştiren Göbeklitepe, belki de tüm insanlığın tarihini baştan yazabilecek bir öneme sahip. Hayvan figürleriyle yontulmuş taşları ve T biçimli sütunlarıyla 12.000 yıllık dairesel yapılar, tarım devriminden ve hatta çanak çömlek yapımının icadından bile daha eski. Uzmanlar daha önce, avcı-toplayıcıların yerleşik düzene geçip tarım yapması sonucu anıtsal alanların yapıldığını düşünüyorlardı. Fakat tarıma geçilmeden önce avcı toplayıcı insanlar tarafından inşa edilen Göbeklitepe, tüm bu düşünce sistemini altüst etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!