Göç İdaresi: Türkiye'deki Yasal Yabancı Sayısı 4 Milyon 449 Bin 333

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki yasal yabancı sayısını açıkladı: Toplam 4 milyon 449 bin 333. Suriyelilerin çoğunlukta olduğu verilere göre, düzensiz göçle mücadelede kararlılık vurgulandı. Başkanlık, Türk vatandaşlığıyla ilgili iddiaları da yalanladı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki yabancıların gerçek sayısını açıkladı: Ülkede yasal olarak bulunan toplam 4 milyon 449 bin 333 yabancının çoğunluğunu Suriyeliler oluşturuyor. Ayrıca düzensiz göçle mücadeledeki kararlılık ve Türk vatandaşlığıyla ilgili doğru olmayan iddialar da yalanlandı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki yabancıların gerçek sayısının yanlış bir şekilde abartıldığını belirterek, resmi verilere göre ülkede yasal olarak bulunan yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğunu açıkladı. Bu sayının detayları şu şekildedir: 3 milyon 109 bin 867 Suriyeli geçici koruma altında, 228 bin 290 uluslararası koruma kapsamında olan yabancılar ve 1 milyon 111 bin 176 ikamet izniyle kalan yabancılar şeklinde dağılmaktadır.

Ayrıca, düzensiz göçle mücadele konusunda da düzenli operasyonlar yapıldığı ve tespit edilen düzensiz göçmenlerin sınır dışı edildiği belirtilmiştir. Göç İdaresi Başkanlığı'nın yasal çerçevesinin Türk vatandaşlığı verme yetkisi bulunmadığı vurgulanarak, bu konuda çıkan iddiaların gerçek dışı olduğu ve hukuki olarak mümkün olmadığı ifade edilmiştir. Göç İdaresi'nin görevlerinin yabancıların giriş, kalış ve çıkış işlemleriyle sınırlı olduğu ve Türk vatandaşlığının kazanılmasının farklı mevzuatlara tabi olduğu açıklanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.