Gofa'daki Büyük Toprak Kaymasında Ölü Sayısı 257'ye Yükseldi

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde yaşanan toprak kaymasında ölenlerin sayısı 257'ye yükseldi. Yetkililer, arama kurtarma ekibinden ölenlerin de olabileceğini belirtti. Güney Etiyopya'da heyelanlar genellikle haziran-ağustos döneminde yaşanıyor.

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde meydana gelen büyük toprak kaymasında ölenlerin sayısı 257'ye çıktı. Yetkililer, arama kurtarma ekibinden ölenlerin de olabileceğini açıkladı. Gofa Valisi Dagmawi Ayele, felaketlerin önlenmesi için toplumun daha iyi hazırlanması gerektiğini vurguladı. Güney Etiyopya'da bu tür toprak kaymaları genellikle haziran-ağustos yağmur mevsiminde gerçekleşiyor.

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 257'ye yükseldi. Yetkililerden Misikir Mitiku, ölenler arasında arama kurtarma ekibinden kişilerin de olabileceğini belirtti. Gofa Valisi Dagmawi Ayele, toplumun bu tür felaketlerle başa çıkmak için daha iyi hazırlanması gerektiğini vurguladı. Ayele, arama-kurtarma çalışmaları ve heyelanın yol açtığı can kaybı, zarar ve ziyana yönelik tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Güney Etiyopya'da toprak kaymaları genellikle yağmur mevsimi olan haziran-ağustos döneminde meydana geliyor. Dün yaşanan heyelan nedeniyle en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.