Gökhan Dinç'ten Acun Ilıcalı'ya: 'Arşivci Acun, niye kesip biçip cımbızlıyorsun'

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı ile gazeteci Gökhan Dinç arasındaki "abi" tartışması büyüyor. Dinç, Ilıcalı’nın paylaşımlarına sert yanıtlar vererek, geçmişteki mesajların cımbızlandığını ve kendisiyle ilgili yanlış algılar yaratıldığını belirtti.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı ile gazeteci Gökhan Dinç arasındaki "abi" tartışması, sosyal medya üzerinden devam ediyor. Ilıcalı'nın Dinç ile yaptığı telefon konuşmasını paylaşmasının ardından, Dinç'ten sert bir tepki geldi. Dinç, "Niye kesiyorsun, biçiyorsun, cımbızlıyorsun? Bunlar hep birilerinin taktikleri. Bak arşivci Acun, lütfen devamını paylaş" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ilıcalı'nın Kıbrıs'ta gerçekleştirdikleri görüşmede eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiğini belirterek, "Ben de bunu mu arşivleseydim?" dedi.

Tartışmanın başlangıcı, Acun Ilıcalı'nın katıldığı bir televizyon programında kendisine daha önce "Acun abi Allah senden razı olsun" diye mesaj atan bir yorumcunun sürekli eleştirilerde bulunduğunu söylemesiyle oldu. Dinç, bu kişinin kendisi olduğunu belirterek, asla "abi" demediğini vurguladı. Bunun üzerine Ilıcalı, Dinç'in "abi" dediği mesajı sosyal medya hesabında paylaştı.

Acun Ilıcalı, programda yaptığı açıklamada, "Muhabirlik döneminden tanıdığım, 'Acun abi Allah senden razı olsun, ne muradın varsa versin' diyen adam her gün bana sallıyor. Bunları ben yaşadım" demişti. Dinç ise, bu sözlerin kendisine yönelik olduğunu ifade ederek, "Acun Ilıcalı'ya ben 2022 senesinde ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sebebiyle, orada gösterdiği duyarlılık ve yaptığı yardımlar için mesaj attım. Ben Acun diyorum, 'abi' demiyorum. Acun, benim için o" şeklinde konuştu. 

Sonrasında Acun Ilıcalı, Dinç'in ses kaydını sosyal medya platformunda paylaştı, bu durum tartışmanın alevlenmesine yol açtı.

İşte ikilinin sosyal medya üstünden yaptığı paylaşımlar:

Gökhan Dinç, Spor Gecesi Digital YouTube kanalında Acun Ilıcalı’nın sosyal medya paylaşımına yönelik sert açıklamalar yaptı. Dinç’in konuşmalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Arşivci Acun..."
Dinç, "Mesajın devamını paylaş, ben senden ne istemişim. Senin paylaştığın mesajın devamını paylaşamamanın sebebini de söyleyeyim. 2020 yılındaki mesajı paylaşmışsın. Acun, beni ne kadar çok sevdiğin belli. Bu kadar sevdiğin bir adamsam, söyle de sürekli arayayım. Benim sesli mesajımı 5 yıldır saklamanın bir sebebi olmalı. Herhalde Acun Ilıcalı 5 yıl içinde 12 telefon değiştirmiştir. Buradan Acun’un arkadaşlarına sesleniyorum, sakın ama sakın onunla ilgili negatif bir şey söylemeyin. Çünkü arşivci Acun, sizinle ilgili mesajları da arşivlemiş olabilir. Gün gelir, lazım olur diye. Bunların ne taktiği olduğunu hepimiz biliyoruz."

"Kardeşim diyordun ya Kıbrıs’ta..."
Dinç, "Senin paylaştığın mesajın devamında, muhtemelen benim eşim o dönem TRT 1’de bir sağlık programı yapıyordu. O ekip, ünlülerden ‘evde kal’ gibi videolar istiyorlardı. Sana ulaşmak istemişler ama ulaşamamışlar. Senin telefonun da bende olduğu için, senin tabirinle ben senin kardeşin olduğum için, Kıbrıs’ta kardeşim diyordun ya, ben de aradım, açmadın, sesli mesaj attım" dedi.

"Niye kesiyorsun, biçiyorsun, cımbızlıyorsun..."
Dinç, "Mesajlar bende durmuyor. Benim karımla mesajlaştığım 1 yıllık mesaj durmuyor bende. Muhtemelen sağlık programı için bir video istemişimdir. Devamını paylaşsana, niye kesiyorsun, biçiyorsun, cımbızlıyorsun? Bunlar hep birilerinin taktikleri. Bak arşivci Acun, lütfen devamını paylaş. Senden iş mi istedim, aş mı istedim, program mı istedim? Ne istedim?" ifadelerini kullandı.

"Acun, algılar burada geçmez..."
Dinç, "Acun, senin yaratmaya çalıştığın algılar burada geçmez. Survivor’da reyting düşük geldi diye oyunculara bir şeyler söyleyebilirsin. Ama bölüp kesip arşivlemek, arşivledikten sonra zamanı geldiğinde yayımlamak, bu okyanus ötesi, başka ülkelerden yapılan organizasyonların karşılığı. Bunu yapma, bu doğru değil. Ben Allah'ın kulundan delikli kuruş istememişim."

"Örgüt bağlantım yok, tarikatım yok..."
Dinç, "Benim örgüt bağlantım yok, tarikat bağlantım yok, tarikatla işlerim yok, tarikata girip çıkmışlığım yok. Yasa dışı illegal bahis reklamıyla da alakam yok. Bagajım bomboş Acun."

"Aziz Yıldırım’la ilgili galiz küfürler ettin..."
Son olarak, "Kıbrıs'ta yaptığımız telefon konuşmasında sana ‘oğlum’ dedim. Bunu da paylaş, ‘Ne diyorsun oğlum sen?’ dedim sana. Sesin yükseldi, ben ‘oğlum’ diyince sen bana ‘ben senin oğlun değilim’ dedin. Ben de ‘sen bana 1 saattir kardeşim diyorsun, ben senin kardeşin miyim Acun?’ dedim. Aynı konuşmada Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik ağıza alınmayacak küfürler ettin, ben de bunu mu arşivleseydim? Böyle mi gidecek bu hayat?" diyerek açıklamalarını noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.