Gökhan Gönül Milli Takım'ın hedeflerini açıkladı

Gökhan Gönül, TFF YouTube kanalında yaptığı açıklamada, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası eleme maçları öncesi umut dolu mesajlar verdi.

Gökhan Gönül, Letonya ve Norveç ile oynanacak 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçları öncesinde TFF YouTube kanalına konuşarak geleceğe dair umutlu mesajlar verdi. Genç teknik direktör, öncelikli hedeflerinin A Milli Takım'a oyuncu kazandırmak olduğunu vurgularken, Ümit Milli Takım'ın 24 yıldır Avrupa Şampiyonası'na katılamadığını da hatırlattı.

Gökhan Gönül, "Ümit Millî Takım ve diğer milli yaş kategorilerindeki oyuncular farklı sistemler ve anlayışlarla oynuyor. Bizim amacımız, Ümit Millî Takım olarak A Millî Takım'a oyuncu kazandırmak. Bu süreci yürütürken, oyunculara uygun bir hazırlık yapmamız gerektiğine inanıyorum. Sahada hakem düdüğü çalana kadar sistemi görebilirsiniz; 4-4-2, 4-1-4-1 veya 4-2-3-1 gibi dizilişler. Ancak bence topun olduğu yerde artık o sistemi tam olarak göremiyorsunuz. 

Bazen takımı 4-2-3-1 dizseniz de, o an 4-3-3 gibi görünebilir. Sistemlerimiz değişse de felsefemiz her zaman aynı kalacak. Biz, top kaybedildiğinde hızlı bir şekilde kazanmayı, daha fazla topa hâkim olmayı ve oynadığımız futbolu rakibe kabul ettirmeyi hedefliyoruz. Ofansif futbol anlayışımızla yeni dönemi değerlendiriyoruz" diyerek Ümit Milli Takım’daki yeni süreci anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.