Gökova'da yangın felaketi: Drone görüntüleri tahribatı gözler önüne serdi!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde dört gündür süren orman yangını, askeri personel ve gönüllülerin özverili çabaları sayesinde kontrol altına alındı. Drone görüntüleri felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını, dört günlük zorlu mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Yangının etkilediği Gökova'nın cennet ormanlarının boyutu, drone görüntüleriyle gözler önüne serildi. Yangına müdahale eden askeri personel, orman işçileri ve gönüllüler, özverili çalışmalarıyla felaketi durdurmayı başardı.

DRONE GÖRÜNTÜLERİYLE FELAKETİN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI

Menteşe'nin Turnalı Mahallesi’nde bulunan dağlık ve sarp arazide meydana gelen yangın, havadan ve karadan yapılan kapsamlı müdahalelerle kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü, yangının sabahın ilk saatlerinde tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında kullanılan drone ile çekilen görüntüler, Gökova’daki orman yangınının yarattığı tahribatın boyutunu gözler önüne serdi.

DÖRT GÜNLÜK MÜCADELENİN SONUCU

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Muğla Menteşe'deki sarp ve zor arazide yürütülen mücadelemizde sabahın ilk ışıklarıyla mutlu sona ulaştık. Yeşil Vatan için mücadele eden kahramanlarımıza, destek veren kurumlarımıza, STK'lara, gönüllülerimize ve yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz. Yangın kontrol altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.