Goldman Sachs, altın, bakır, alüminyum gibi emtialar için tahminlerini açıkladı

Goldman Sachs, ABD ve Avrupa'daki faiz indirimlerinin emtia fiyatlarını bu yıl artıracağını öngörüyor. Banka analistlerine göre, düşen borçlanma maliyetleri, artan üretim ve devam eden jeopolitik riskler, hammaddelerin 2024'te %15 oranında getiri sağlamasına katkıda bulunacak.

Goldman Sachs'a göre, ABD ve Avrupa'daki merkez bankalarının faiz oranlarını indirerek endüstriyel ve tüketici talebini desteklemesi, emtia fiyatlarının bu yıl artmasına neden olacak.

Samantha Dart ve Daan Struyven gibi analistler, 24 Mart tarihli bir raporda, borçlanma maliyetlerinin düşmesi, üretimin toparlanması ve devam eden jeopolitik riskler gibi faktörler nedeniyle hammaddelerin 2024'te %15 oranında getiri sağlayabileceğini belirtti.

Banka, bakır, alüminyum, altın ve petrol gibi ürünlerin yükselebileceğini öne sürerken, kazançların evrensel olmayabileceğini ve yatırımcıların seçici olması gerektiğini vurguluyor.

FİYAT TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Analistler, "Durgunluk olmayan ortamlarda ABD faiz indirimlerinin daha yüksek emtia fiyatlarına yol açtığını, en büyük artışın metallere (özellikle bakır ve altın), arkasından da ham petrole geldiğini görüyoruz. Daha da önemlisi, gevşek finansal koşullardan kaynaklanan büyüme dürtüsü filtrelendikçe fiyatlar üstündeki olumlu etki zamanla artma eğilimindedir," sözlerini söyledi.

Goldman Sachs'ın yılsonu fiyat tahminlerine göre, bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolar olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı