Goldman Sachs dikkat çeken bir dolar tahmininde bulundu!

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutarken diğer ülkelerin borçlanma maliyetlerini azaltmasının, ABD dolarının daha uzun süre güçlü kalmasına yol açabileceğini tahmin ediyor.

Goldman Sachs stratejistleri Kamakshya Trivedi ve Joseph Briggs liderliğinde yayınladıkları yatırımcı notunda, "Eğer Fed faiz oranlarını sabit tutmaya devam ederken diğer ülkeler, ABD Merkez Bankası'nı beklemek yerine iç gevşemeye yönelirse, politika farklılığı muhtemelen doların daha uzun süre güçlü kalmasını sağlayacaktır," şeklinde bir değerlendirme yaptılar.

Analistler Kanada, İngiltere ve Euro Bölgesi için Haziran ayında faiz indirimi öngörüyor.

Yatırımcılar, Nisan ayı enflasyon verilerinin olumlu gelmesiyle birlikte Fed'in geçtiğimiz hafta fiyatlanan iki faiz indirimini gerçekleştirme olasılığına dair şüphelerini artırdılar. Swap piyasası şu anda yıl sonuna kadar ortalama 40 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor ve ilk tam 25 baz puanlık gevşeme Kasım ayı politika toplantısı için fiyatlandı.

Analistler, "Makro ve potansiyel politika ayrışmasının daha belirgin olduğu bölgelerde, Fed'in değişikliklerini yakından izlemek suretiyle kur oynaklığını sınırlama yolunda politika yapıcıların adım atabileceğini belirttiler. Dünya çapındaki merkez bankalarının Fed'den nispeten daha erken ve daha agresif faiz indirimlerine başlaması, ABD'nin enflasyon hedefine ulaşmasına yardımcı olabilir" şeklinde bir değerlendirme yaptılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.