Google cildinizden hastalığınızı bulacak

Google tarafından geliştirilen yeni bir uygulama, cildinize bakarak hastalığınızı tespit etmeye çalışacak. Şirketin bu yeni uygulama için yapay zeka kullanacağı ifade ediliyor.

Google tarafından geliştirilecek yeni uygulama dermatoloji odaklı ilerleyecek. Ciltte yer alan sorunlar Google tarafından taranacak. Böylece görseller arasında bir kıyaslama yapılması planlanıyor. Yapılan kıyaslama sonucunda hastalığınızı tahmin edecek.

Yapay zeka yazılımları sağlık alanında daha fazla kullanılır hale geldi. Hatta bazı sektörlerde yapay zeka neredeyse teşhis bile koyabiliyor. Google işte tam olarak böyle bir sistem düşünüyor. Yeni bir uygulama Google platformu içerisinde yer alan görselleri kıyaslama yeteneğine sahip olacak. Böylece hastalığınızın bulunması daha kolay hale gelecek.

Şirketin yeni uygulama sistemi yüksek bir ihtimalle Avrupa merkezli olacak. Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan açıklamada makine öğrenimi ve sağlık konusunda bunun önemli olduğu vurgulandı. Fakat yüksek bir ihtimalle ABD bu sisteme onay vermeyecek. Google yeni sistem için Avrupa merkezli çalışma yürütecek.

Google Android 12 Beta 2.1’i hata düzeltmeleriyle yayınladı

Avrupa Birliği tarafından onaylanan bu yeni yapay zeka sistemi sağlık kurallarına uyacak. Ayrıca sivilceden cilt kanserine kadar tüm hastalıkları tahmin edebilecek. Fakat kesin tanı ve tedavi için hastanelere yönlendirecek. Peki siz yaklaşık olarak 228 dermatolojik hastalığı tanımlayabilen bu yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor