Google, Gemini'nin insan görseli oluşturma sorunları için özür diledi

Google'ın yapay zeka uygulaması Gemini, ırkçılık iddialarıyla sarsıldı. Kullanıcılar, uygulamanın oluşturduğu görsellerin çoğunlukla beyazları içermesi üzerine tepki gösterdi. Google, hataları kabul edip özür diledi ve insan görseli oluşturma özelliğini geçici olarak durdurdu.

GEMİNİ UYGULAMASI ELEŞTİRİ ALDI

Google'ın yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulaması Gemini, beyazlara karşı ırkçılık yapmakla suçlandı. Kullanıcılar, oluşturulan insan görsellerinin çoğunlukla beyaz olmasına tepki gösterdi.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA VE ÖZÜR

Google, gelen tepkilerin ardından bir açıklama yaparak özür diledi. Şirket, eski adıyla Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gemini'nin bazı tarihsel görüntü oluşturma tasvirlerinde yanlışlıklar sunduğunun farkındayız" ifadelerini kullandı.

HEDEFİ ISKALADIKLARINI KABUL ETTİLER

Google, bu tür tasvirleri düzeltme çabası içinde olduklarını belirtirken, "Gemini'nin yapay zeka görüntü üretiminde geniş bir insan yelpazesi var, bu çoğu zaman iyi bir şey çünkü dünyanın her yerindeki insanlar bunu kullanıyor. Fakat burada hedefi ıskaladık" dedi.

GEMINI UYGULAMASININ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDUĞU AÇIKLANDI

Google, ırkçılık suçlamalarının ardından Gemini uygulamasının görüntü oluşturma özelliğini geçici olarak durdurduğunu ve yakında daha iyileştirilmiş bir versiyonunu yeniden sunacaklarını açıkladı. Bu ayın başlarında başlatılan Gemini, yapay zeka platformu üzerinden görüntü oluşturma özelliği ile dikkat çekmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
Oyun dünyasında RTS nedir?
Shadow Robot Company'den Devrim Niteliğinde Robotik El: İnsan Elinden %50 Daha Büyük!
Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi