Google, İsrail'i protesto eden bir çalışanını kovdu!

ABD'li teknoloji devi Google'ın, New York'ta düzenlenen bir teknoloji etkinliğinde İsrail'i protesto eden bir mühendisini işten çıkardığı bildirildi. Olay, şirketin çeşitlilik ve ifade özgürlüğü konularındaki politikalarına ilişkin tartışmaları alevlendirdi.

Google sözcüsü, son yapılan açıklamada, hafta başında New York'ta gerçekleşen bir etkinlikte bir çalışanın, şirketin sponsorluğunda düzenlenen resmi bir etkinliğe müdahale ettiğini ve sunum yapan bir iş arkadaşının konuşmasını engellediğini belirtti. Bu olayın ardından yapılan açıklamada, bu tür davranışların kabul edilemez olduğu vurgulandı ve ilgili çalışanın şirket politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle işine son verildiği ifade edildi.

Google sözcüsü, "Sorun ne olursa olsun bu tür bir davranışın kabul edilemez olduğunu net bir şekilde ifade etmek isteriz. Şirket olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığı ön planda tutuyoruz ve herkesin fikirlerini özgürce ifade edebilmesi için ortamı destekliyoruz. Ancak bu tür müdahaleler, şirketimizin politikalarına aykırıdır ve bu nedenle ilgili çalışanın işine son verilmiştir." açıklamasını yaptı.

Olayın yaşandığı etkinlikte bir Google Cloud mühendisi, İsrailli bir yöneticinin konuşmasını keserek, "Soykırımı, apartheid'i veya gözetlemeyi güçlendirecek teknoloji üretmeyi reddediyorum" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu durum, şirket içinde tartışmalara ve çeşitli tepkilere yol açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek
Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı