Google, Malezya'da Yeni Veri Merkezi ve Bulut Bölgesi Kuruyor

Malezya hükümeti, Google'ın Selangor'da yeni veri merkezi ve bulut bölgesi kuracağını duyurdu. Yatırım, ülkenin dijital hedeflerini ilerletmeyi ve yerel endüstrinin küresel değer zincirinde yükselmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Malezya hükümeti, Google'ın Selangor'da yeni bir veri merkezi ve bulut bölgesi kuracağını duyurdu. Bu hamle, Malezya'nın dijital dönüşümüne ivme kazandıracak ve yerel endüstrinin küresel arenada rekabet gücünü artıracak önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Google'ın yatırımıyla birlikte, inovasyon ve dijital teknolojiler Malezya'da yeni bir ivme kazanacak.

Malezya hükümeti, yatırımın ülkenin dijital hedeflerini ilerleteceğini ve yapay zeka (AI) ile diğer gelişmiş teknolojilerin yerel endüstrinin küresel değer zincirinde yükselmesine yardımcı olacağını belirtti.

Google'dan yapılan açıklamada, veri merkezi ve bulut bölgesinin Sime Darby Property'nin Selangor eyaletindeki Elmina Business Park'ta yer alacağı duyuruldu.

Google'ın Mali İşlerden Sorumlu Başkanı Ruth Porat, yaptığı açıklamada, "Malezya ve Google, inovasyon için destekleyici bir ekosistem oluşturma ve dijital dönüşümün potansiyelini ortaya çıkarma amacıyla ortak çalışmalarımızı ilerletmek için iş birliği yapıyor" dedi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.