Google, Microsoft'u Avrupa Birliği'ne şikayet etti

Alphabet'in sahibi olduğu Google, Microsoft'un müşterilerini kendi bulut platformu Azure'u kullanmaya zorladığını belirterek, bu durumun rekabete aykırı olduğunu ifade etti.

Google, bulut hizmetleri alanında rekabeti engelleyen faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle Microsoft'u Avrupa Birliği'ne şikayet etti. Alphabet'in sahibi olduğu Google, Microsoft'un müşterilerini kendi bulut platformu Azure'u kullanmaya zorladığını belirterek, bu durumun rekabete aykırı olduğunu ifade etti.

Google, Avrupa'daki şirketlerin yaklaşık yüzde 70'inin Microsoft ürünlerini kullandığını vurgulayarak, Microsoft'un bu baskın konumunu kullanarak Google ve Amazon Web Services gibi diğer bulut hizmetleri sağlayıcılarının rekabet etmesini zorlaştırdığını öne sürdü.

Google Cloud Başkan Yardımcısı Amit Zavery, Microsoft'un rakip bulut bilişim sistemleri üzerinde Windows Server kullanmak isteyen müşterilerden yüzde 400 daha fazla ücret talep ettiğini, ancak Microsoft'un kendi Azure platformunu kullanan müşteriler için bu ek ücretin geçerli olmadığını belirtti. 

Ayrıca, Avrupa'daki bulut hizmetleri sağlayıcıları adına faaliyet gösteren CISPE'nin araştırmasına atıfta bulunarak, Avrupa'daki şirketlerin ve kamu kurumlarının her yıl Microsoft'a lisanslama için fazladan 1 milyar Euro ödediğini kaydetti. Zavery, Microsoft'un farklı iletişim ve işbirliği yazılımları kullanmak isteyen müşterileri Teams kullanmaya zorladığını ve aynı şekilde Azure için de benzer bir baskı uyguladığını belirterek, "Artık harekete geçilmesi gerekiyor... Aksi halde, bulut pazarı giderek daha da kısıtlayıcı hale gelecek," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.