Google Podcasts'in kapanmasıyla Google'ın tarihe kattığı girişim sayısı 294'e ulaşacak

Google, Podcast uygulamasını kapatıp içeriğini YouTube Music uygulamasına entegre etme kararı aldı. Google, daha önce Google Glass, Google Stadia, Google+, Google Hangouts gibi 293 uygulamaya son vermişti.

Google'ın Google Podcasts uygulamasını sonlandırma kararı almasıyla, şirketin 293. girişimi de sona erecek.

"Killed by Google" web sitesinden elde edilen verilere göre, Google'ın başlattığı ancak çeşitli nedenlerle sona eren toplamda 293 proje bulunuyor.

Google'ın büyük beklentilerle başladığı ancak zamanla unutulmaya yüz tutan Google Glass, Google Stadia, Google+, Google Hangouts ve Google Play Music gibi uygulamalara, geçtiğimiz hafta Google Podcasts de eklendi.

Dünya genelinde sadece Android cihazlara 500 milyondan fazla indirilen Google Podcasts uygulaması, beş yıldan uzun bir süredir podcastleri keşfetmek isteyen kullanıcılar için öne çıkan uygulamalardan biri olmuştu.

2024 yılında sonlandırılacağı duyurulan Google Podcasts uygulaması için şirket, kullanıcıların verilerini YouTube Music uygulamasına taşımalarını istiyor. Böylece Google aracılığıyla podcast dinlemek isteyen kullanıcılar, artık YouTube Music platformu üzerinden istedikleri kanallara erişebilecekler.

Google tarafından sonlandırılan önemli uygulamalar arasında şunlar bulunmaktadır:

GOOGLE GLASS

Şirket, 10 yıl önce tüketiciler için piyasaya sürdüğü ilk gözlüğünde büyük beklentilerle çıktığı yolda beklediği ilgiyi bulamadı. Hem kullanıcının gözünün önüne bilgileri getiren hem de fotoğraf ve video çekme olanağı sunan artırılmış gerçeklik gözlükleri, yüksek fiyatı nedeniyle beklenen ilgiyi göremedi. 2017'de, gözlüğü yalnızca işletmeler için üreteceğini açıklayan şirket, artık yeni satış yapmayacağını duyurdu.

GOOGLE STADIA

Google'ın önemli girişlerinden biri olan bulut tabanlı oyun hizmeti Google Stadia, beklenen ilgiyi görememesi üzerine kapatıldı. Bu proje büyük umutlarla başlatılmış ve duyurulduğunda oyun endüstrisini derinden etkileyeceği düşünülmüştü. Ancak başarılı olamayarak tarihteki başarısız girişimler arasında yer aldı.

GOOGLE+

2011 yılında Google tarafından başlatılan Google Plus (Google+), Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ağlarına benzer bir platformdu. Google'ın desteğiyle kurulan bu sosyal medya ağı, büyük umutlarla piyasaya sürüldü ancak 2019 yılında kapanma kararı alındı. Platformun yayın yaşamı boyunca istenilen yaygınlık oranına ulaşamaması, başarısızlıkla sonuçlanmasına neden oldu.

GOOGLE HANGOUTS

Google'ın mesajlaşma uygulaması olarak bilinen Google Hangouts, 2011 yılında şirket tarafından piyasaya sürüldü. Ancak, dönemin diğer sohbet uygulamalarıyla rekabet halinde olan Hangouts, rakiplerinin kullanımını artırmasıyla popülerliğini kaybetmeye başladı. Sonuç olarak, şirket 1 Kasım 2022 tarihinde Hangouts uygulamasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık