Google'dan dev hizmet! Materyaller gerçek insan sesine çevirilecek!

Google, yapay zeka destekli not alma aracı NotebookLM’ye yaptığı yeni güncellemeyle kullanıcılarına notlarını ve yükledikleri materyalleri insan sesine benzer şekilde seslendirilmiş podcast'lere dönüştürme imkanı sunacağını duyurdu.

Google, yapay zeka destekli not alma aracı NotebookLM’ye yaptığı yeni güncellemeyle kullanıcılarına notlarını ve yükledikleri materyalleri insan sesine benzer şekilde seslendirilmiş podcast'lere dönüştürme imkanı sunacağını duyurdu. Bu yeni özellik, belgeleri analiz edip, yapay zeka aracılığıyla iki kişinin seslendirdiği diyaloglar halinde sunarak bilgileri daha ilgi çekici bir formatta kullanıcıya iletmeyi hedefliyor. Sesler oldukça doğal olsa da yapay zeka tarafından oluşturuldukları, bazen tonlama ve telaffuz farklılıklarından anlaşılıyor.

Google, yeni bir güncellemeyle dikkat çeken Sesli Genel Bakış (Audio Overview) özelliğini tanıttı. Bu özellik, yüklenen belgeleri yapay zeka tarafından seslendirilen iki kişinin tartışmasına dönüştürüyor. Sesli Genel Bakış, belgelerdeki bilgileri özetleyerek eğlenceli diyaloglar yaratıyor ve konular arasında bağlantılar kurabiliyor.

Google, yapay zeka tarafından üretilen seslerin doğal olduğunu ancak tonlamalar ve bazı kelimelerin telaffuzlarının yapay olduğunu belirtti. Özellik, şimdilik deneysel aşamada olup, yalnızca İngilizce dilinde çalışıyor ve bazen yanlış bilgiler sunabiliyor. Büyük dosyaların dönüştürülmesi birkaç dakika alabiliyor ve konuşmaların kesilmesi mümkün değil.

Geçen yıl Google, NotebookLM'yi dijital bir asistan olarak tanıtmıştı ve bu yıl Haziran'da, NotebookLM'nin Gemini 1.5 Pro ile uyumlu hale geldiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.