Google'dan Gemini kararı: Bir özellik askıya alındı

Google, yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulaması Gemini'nin sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını ve bu özelliği askıya aldıklarını açıkladı. Beyazlara karşı ırkçılık suçlamalarının ardından Google, özür dileme ihtiyacı hissetti.

Google, Gemini adlı yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulamasının son sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalıştığını ve bu süreçte söz konusu özelliği askıya alacaklarını açıkladı. Şirket, bu özelliği iyileştirmek amacıyla çalışırken birçok kullanıcının beklentilerini karşılayamadığını kabul etti.

TEPKİLER SONRASINDA ÖZÜR DİLEDİ

Gemini uygulamasının, oluşturulan insan görsellerinin çoğunluğunun beyaz kişilere ait olmasının fark edilmesi üzerine beyazlara karşı ırkçılıkla suçlanmasıyla ilgili tepkiler sonrasında Google, resmi bir özür açıklaması yaptı. Şirket, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gemini'nin bazı tarihsel görüntü oluşturma tasvirlerinde yanlışlıklar sunduğunun farkındayız" ifadelerini kullanarak kullanıcılardan özür diledi.

HEDEFİNİ ISKALADI, ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Google, Gemini'nin yapay zeka görüntü üretiminde geniş bir kullanıcı kitlesini hedeflediğini belirtti, ancak belirli tasvirlerde hedefi ıskaladığını kabul etti. Şirket, kullanıcıların beklentilerini karşılamak ve ırkçılıkla ilgili sorunları gidermek adına çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Gemini'nin geliştirilmiş bir sürümünün yakında kullanıcılara sunulacağı ifade edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık