Google'dan nükleer enerji anlaşması!

Google, Kairos Power ile küçük modüler reaktörlerden (SMR) nükleer enerji satın almak için anlaşma yaptı. Bu, dünyanın ilk kurumsal nükleer enerji satın alma sözleşmesi olarak kaydedildi.

Google, nükleer enerji alanında önemli bir adım atarak, Kairos Power ile küçük modüler reaktörlerden (SMR) enerji satın almak için anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, dünyanın ilk kurumsal nükleer enerji alım sözleşmesi olma özelliği taşıyor ve 2030 yılına kadar 500 megawatt karbonsuz enerji sağlamayı hedefliyor.

GOOGLE, KAİROS POWER İLE KÜÇÜK MODÜLER REAKTÖRLERDEN NÜKLEER ENERJİ SATIN ALMA ANLAŞMASI İMZALADI

Google, Kairos Power tarafından geliştirilecek bir dizi küçük modüler reaktörden (SMR) nükleer enerji satın almak için önemli bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşma, şirketin temiz enerji çözümlerini hızlandırma çabalarında kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Açıklamada, Google'ın bu anlaşma ile dünyada kurumsal düzeyde imzalanan ilk nükleer enerji satın alma sözleşmesine imza attığı vurgulandı. Kairos Power'ın ilk küçük modüler reaktörünün 2030 yılına kadar devreye girmesi ve 2035 yılına kadar ek reaktörlerin devreye alınması planlanıyor. Anlaşma sayesinde, ABD elektrik şebekelerine toplamda 500 megawatt karbonsuz enerji sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca, yapay zeka teknolojilerini desteklemek için yeni elektrik kaynaklarına olan ihtiyaç belirtilerek, nükleer çözümlerin elektrik talebini güvenilir bir şekilde karşılamak için temiz ve kesintisiz bir enerji kaynağı sunduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.