Google'dan yapay zeka uygulamasına 'seçim' kısıtlaması

Google, bu yıl yapılacak olan seçimlerle ilgili sorulara yanıt veren yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini'nin Hindistan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde kullanımına kısıtlama getirme kararı aldı. Hindistan ekibinden yapılan açıklamaya göre, seçimlerle ilgili soruları yanıtlama mevzusunda...

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun Hindistan, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde, bu yıl seçim yapılacak seçimlerle ilgili sorulara yanıt vermesine kısıtlama getirme kararı aldı.

Google'ın Hindistan ekibinden yapılan açıklamada, sohbet robotunun kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getirileceği bildirildi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARA CEVAP VERMESİ KISITLANDI

Açıklamada, dünya genelinde 2024'te birçok seçim düzenleneceği ve dezenformasyonla mücadele amacıyla Gemini'nin seçimlerle ilgili sorulara yanıt vermesinin kısıtlandığı açıklandı. Gemini, bu tür sorulara "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." cevabını verecek.

Google, daha önce Gemini'nin beyaz tenli insanları siyahi tasvir etmesiyle eleştirilmiş ve tarihi figürlerin yanlış tasvirleri nedeniyle özür dilemişti. 23 Şubat'ta ise Gemini'de bulunan insan resimleri oluşturma özelliği, tarihi karakterlerin yanlış tasvirlerinin ardından askıya alınmıştı.

Hindistan, 4 Mart'ta yapay zeka platformlarının ve uygulamalarının kamuya açıklanmasından önce hükümetten onay alınmasını talep etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık