Göreme’de Elektrikli Cip ile Skandal Çekim! Alan Başkanlığı İnceleme Başlattı

Nevşehir Göreme'de bir grup influencer, Mercedes'in yeni 360 derece dönebilen elektrikli cip modeliyle Peri Bacaları arasında çekim yaparken alana zarar verdi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Kapadokya Alan Başkanlığı inceleme başlattı.

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde çekilen görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Mercedes’in yeni ürettiği 360 derece dönebilen elektrikli cip modeliyle bir grup influencer, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde çekim yaparken peri bacalarına zarar verdi.

KAPADOKYA ALAN BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medyaya düşen görüntüler, Kapadokya Alan Başkanlığı'nın dikkatini çekti. Bölgedeki usul ve esaslara aykırı hareketler nedeniyle inceleme başlatan başkanlık, bu ihlalin detaylarını araştırmak üzere bir rapor hazırlayacak. İncelemelerin sonucunda hazırlanacak raporun, Kapadokya Alan Başkanlığı Kurulu'na sunulacağı açıklandı.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Çekimlerin ardından gelen tepkiler sadece resmi makamlarla sınırlı kalmadı. Sosyal medya kullanıcıları ve bölge halkı, tarihi alanların korunmasına yönelik duyarsız davranışlara sert eleştirilerde bulundu. Peri bacalarının doğasına zarar veren bu tür sorumsuz eylemler, vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.