Görevden uzaklaştırılan Kula Belediye Başkanı Dönmez hakkında hapis talebi!

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında iki kişiyi darbettiği iddialarıyla yargılanıyor. İddianameye göre, Dönmez, belediyeye alacakları nedeniyle M.U. ve H.D.'yi darp ettirmek için belediye personeline talimat verdi.

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında, makam odasında iki kişinin darbedilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hukuki alacakların tahsili amacıyla yağma, kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, olay günü Başkan Dönmez'in, belediyenin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri M.U. ve H.D.'yi makam odasına davet ederek, ödemeye dair yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 7 belediye personeline talimat vererek bu kişilere tekme, yumruk ve sopalarla saldırdığı belirtildi.

Olayın meydana geldiği günün güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin yapılan incelemede, 27 Haziran 2024 tarihi ile öncesine ait herhangi bir veriye ulaşılamadığı, cihaza bağlı hard diskteki kayıtların yalnızca 28 Haziran'dan itibaren başladığı kaydedildi. Dönmez, olayla ilgili suçlamaları reddederek, "Belediyede kameraların kapalı olup olmadığını bilmiyorum. Olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının bulunmamasında herhangi bir sorumluluğum yoktur," ifadesini kullandı.

İddianamede, şahit C.T.'nin ifadesine göre, olaydan sonra güvenlik kameralarından sorumlu belediye çalışanı Ö.A.'nın belediyeye gelerek kameraları kapattığı ve bu durumun zabıta memurları tarafından fark edildiği belirtildi. Ö.A.'nın, kameraların kapanmasının nedenini sorduğunda "Kameralar ile sonra ilgileniriz, açacağız," şeklinde yanıt verdiği ifade edildi.

Olay günü belediye binasının boşaltılması iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün güvenlik kamerası kayıtlarında, 17.14 ile 17.17 saatleri arasında belediye personeli olduğu düşünülen 19 kişinin görüntülendiği, saat 17.29'da ise M.U. ve H.D.'nin binadan ayrıldığı tespit edildi.

M.U. ve H.D., 27 Haziran'da hastaneye kaldırıldıklarında, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in makam odasında darbedildiklerini iddia ederek polise başvurmuşlardı. Bu şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda belediye personeli M.O.A. ve R.G. gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen iki kişi tutuklanmıştı. Başkan Dönmez, "hukuki alacakları tahsil amacıyla yağma yapmak ve kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dönmez, 29 Temmuz'da, M.O.A. ve R.G. ise 6 Ağustos'ta tahliye edildi. Bu süreçte geçici olarak görevden uzaklaştırılan Dönmez'in yerine Kula Belediye Meclisi'nde 8 Temmuz'da yapılan seçimle Semra Gündüz başkan vekili seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.