Göz ardı edilen alerjiler, öğrencilerin okuldaki başarılarına gölge düşürüyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, çocukların genellikle yılda 3 ila 8 kez arasında üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebileceğini, erişkinlerin ise yılda 2 ila 5 kez arasında bu tür enfeksiyonlarla karşılaşabileceğini belirtiyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte çocukluk çağı hastalıklarının artış gösterdiği bir dönemde, uzmanlardan önemli eleştiri ve hatırlatmalar yapıldı. Liv Hospital Samsun Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, çocukların genellikle yılda ortalama 3 ila 8 kez, erişkinlerin ise 2 ila 5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebileceğini belirterek, bu konuda şu açıklamalarda bulundu:

"Özellikle kreş, okul ve 2 yaşına kadar olan süt çocukluğu dönemlerinde üst solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir. Ayrıca, astım ve alerjik rinit gibi solunum yolu alerjik hastalıklar da çocukluk döneminde oldukça yaygındır. Bu tür sağlık sorunları, çocuklarda gereksiz antibiyotik kullanımına, okul devamsızlığına, çocuğun okul başarısında düşüşe, dikkat dağınıklığına ve ebeveynlerde iş gücü kaybına neden olabilmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!