Göz sağlığı uzmanlarından göz kuruluğu uyarısı

Manisa Şehir Hastanesi'nde Göz Hastalıkları alanında hizmet veren Op. Dr. Okan Taşkın, göz kuruluğuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göz sağlığı konusunda uzman Op. Dr. Okan Taşkın, göz kuruluğunun etkileri hakkında bilgi verdi.

Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın, göz kuruluğu konusunda önemli bilgiler paylaştı. Gözlerde meydana gelen yanma, kuruluk hissi, ve yabancı cisim hissi gibi şikayetlerin varlığında, Op. Dr. Taşkın, bir göz muayenesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Göz kuruluğunun temelinde gözyaşı yetersizliği olduğuna dikkat çeken Dr. Okan Taşkın, bu durumda gözlerde yanma, ağrı, batma, kızarıklık gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtti. Özellikle ilerleyen yaşlarda daha sık görülen bu durumun, klima veya sigara içilen ortamlarda daha fazla etkili olabileceğini açıkladı. Ayrıca, göz kuruluğu ve ağız kuruluğunun bir arada olduğu duruma "Sjögren Sendromu" denildiğini söyledi ve bu durumda romatolojik hastalıklar açısından araştırma yapılması gerektiğini belirtti.

Op. Dr. Taşkın, göz kuruluğu tanısının basit bir göz muayenesi ve biyomikroskop ile konulabileceğini ifade ederken, tedavi sürecinde şikayetlere yönelik olarak suni gözyaşı damlası kullanımının yanı sıra, gözyaşı boşaltan kanallara tıkaç konulabileceğini ve gözyaşı bezlerindeki salgıyı artıran ilaçların da kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, göz kuruluğunu önlemek için ekran bakma süresini azaltmanın ve odalarda nemlendirici cihazlar kullanmanın önemine değindi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!