Gözaltına alınan kadınlar serbest

İstanbul’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün’nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü‘ne katılan kadınlardan 14'ü dün gece evleri basılarak gözaltına alındı.

Sloganları sebebiyle gözaltına alınan kadınlardan 14'ü yurt dışı çıkış yasağıyla, 4'ü ise imza adli kontrolü ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Taksim’de düzenlenen 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle ev baskınları ile gözaltına alınan 18 kadın yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı.  İstanbul Valiliği’nin bu sabah yaptığı açıklama, 8 Mart Dünya kadınlar Günü'nde yapılan "Feminist Gece Yürüyüşü'nde atılan sloganlarla ilgili olarak görüntülerin incelendiği ve 18 kişinin gözaltına alınması yönünde karar verildiği belirtilmişti. Gözaltına alınan kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü. ÇHD İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, 8 Mart'taki gece yürüyüşüne katılan kadınların dün gözaltına alındığını belirtirken, "Henüz gözaltı kararını görmemekle birlikte müvekkillerimize Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının yöneltildiği bilgisini edindik" denilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu