Gözaltındaki general ve amiraller, adliyeye sevk edildi

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında göz altına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ında...

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında göz altına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ında aralarında bulunduğu 8 asker Malatya Adliyesi'ne sevk edildi.

Ayrıca gözaltına alınanlardan aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de bulunduğu 27 general ve amiral Ankara Adliyesine sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilenlerden bazılarının emniyetteki sorguları tamamlandı. Aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk'ün de bulunduğu 27general ve amiral Ankara Adliyesine getirildi.

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemleri altında adliye getirilen şüpheliler, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarına ifade verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

''Kamuda tasarruf dönemi başlıyor''
Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
Doğru belgelendirme için yapıldı
Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız