Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda

"Türkiye'de henüz bir temsilci atamayan sosyal medya platformu "X"e karşı yaptırımlar artıyor. Daha önce platforma para cezası ve reklam kısıtlamaları getirilmişti, ancak şimdi sıra bant daraltma cezasına geldi. Eğer platform bu konuda adım atmazsa, sonraki adım olarak erişim engeli uygulanabilir.

Eskiden Twitter olarak bilinen X sosyal medya platformuna bir ceza yaklaşıyor. Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya sağlayıcılarının, Türkiye'de yaşayan ve Türk vatandaşı olan bir temsilci bulundurması gerekmekte. Ancak, Elon Musk'a ait olan X platformu hala bu koşulu karşılamadı.

X'e, temsilci bildirmediği için önce 10 milyon lira, ardından da 30 milyon lira idari para cezası verilmişti. Para cezasını ödemeyen X'e reklam verme yasağı getirilmiş ve temsilci ataması için 3 aylık bir süre verilmişti.

Bu süre dolduğunda, yasaya göre sırada bant daraltma cezası var. Sonraki adım ise erişim engeli.
 

40 MİLYON TL PARA CEZASI VERİLMİŞTİ

Gözler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu konudaki kararına çevrildi.

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün ise konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Adli ve idari mercilerle yapılan yazışmaların sonuçsuz kaldığını ve gerekli muhataplığın sağlanamadığını belirten Ergün, bant daraltma cezasının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türk IP adresleri üzerinden bu platforma ulaşımını ciddi şekilde engelleyeceğini ifade etti.

Ergün, bir sonraki adımın ise şu şekilde olacağını belirtti: "Bant genişliğinin daraltılmasından sonra alınacak yaptırım, bu platforma T.C. vatandaşlarının Türk IP adresleri üzerinden erişimin tamamen engellenmesi olacak. Yani T.C. vatandaşları bu platforma artık giremeyecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti