TÜİK'in şubat ayı enflasyon verileri öncesinde, TCMB'nin toplantı özetinde enflasyonun yavaşladığı belirtildi. Ekonomistlerin beklentisi aylık enflasyonun yüzde 4, senelik enflasyonun ise yüzde 66,30'a yükselmesi yönünde. Türk-İş'in araştırmasına göre Ankara'da gıda harcamalarında artış yaşandı. TCMB yetkilisi Akçay, enflasyonun seyrini yakından takip ettiklerini ve gerektiğinde sıkı tedbirler alacaklarını vurguladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 4 Mart Pazartesi günü şubat ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, şubat ayında enflasyonun ana eğiliminde ocak ayına kıyasla yavaşladığı belirtildi. Ekonomistler, aylık enflasyonun yüzde 4, senelik enflasyonun ise yüzde 66,30'a çıkmasını bekliyor. TCMB, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını vurgulamıştı. Türk-İş'in açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Ankara'da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 8,03 arttı. TCMB Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, yıl sonu hedefine ulaşmanın iddialı olduğunu belirterek, aylık enflasyondaki eğilime dikkat edeceklerini ifade etti.
Ekonomistlerin aylık enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,04 iken, en düşük beklenti yüzde 3,40, en yüksek beklenti ise yüzde 5,00 aralığında yer aldı. TCMB Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, Banka'nın enflasyonla ilgili izlediği verilere odaklanarak, senelik enflasyonun düşmesinin yanı sıra aylık enflasyondaki eğilime de dikkat edeceklerini belirtti. Yıl sonu hedefine ulaşmanın zorluğuna vurgu yaparak, gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı.