Gözlerden anlaşılan o hastalık: Bu belirtilere dikkat!

Pek çok rahatsızlığın göstergesinin gözlerde olduğuna dikkati çeken Medicana Sağlık Grubu Göz Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Berna Şahan, “Beyin kanamasından, yüksek tansiyona, diyabetten bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar pek çok hastalığı gözlerinizdeki değişikliklerden fark edebilirsiniz” dedi.

Gözlerin sağlıkla ilgili bir işlevi olduğunu ve pek çok hastalığın belirtilerini gözlerde görebileceğimizi belirten Medicana Sağlık Grubu Göz Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Berna Şahan, göz sağlığını korumak için önerilerde bulundu.

Gözlerin, pek çok hastalığın sinyallerini verebileceğini belirten Şahan, görme bulanıklığı, ani göz numarası değişiklikleri, göz kuruluğu, ani görme kaybı, görüş alanında daralma gibi belirtilerin önemli rahatsızlıkların işareti olabileceğini ifade etti.

GÖZLERDEKI BELIRTILERE DIKKAT!

Diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların genellikle göz numarasında ani değişiklikler ve görme bulanıklığı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini belirten Şahan, bu belirtilerin retina hastalıkları ve katarakt gibi rahatsızlıklar için araştırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, görme bulanıklığı, kızarıklık, ağrı, göz kuruluğu gibi şikayetlerin romatizmal hastalıklar ve bağışıklık sistemi hastalıkları için uyarıcı olabileceğini vurguladı.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUMA ÖNERILERI:

  1. Düzenli Göz Muayeneleri: Çocuklarda 1 yaşında, 3 yaşında ve okul çağında her yıl, erişkinlerde ise yılda bir kez düzenli göz muayenesi yapılmalıdır.

  2. Ekranlardan Uzak Durma: Uzun süre ekrana bakmaktan kaçının ve 20 dakikada bir gözlerinizi dinlendirin.

  3. Sağlıklı Beslenme: Turuncu, sarı ve yeşil sebze-meyveler, çiğ kuruyemişler ve balık gibi besinleri sıkça tüketin.

  4. Güneş Gözlüğü Kullanımı: Güneş gözlüğünün UVA ve UVB filtreli olduğundan emin olun ve gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyun.

  5. Sigaradan Uzak Durma ve Egzersiz: Sigaradan uzak durun ve düzenli egzersiz yapın.

Göz sağlığınızı önemseyerek bu önerilere dikkat ederek, sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.