Gram Altın 3000 TL'yi Aştı! İslam Memiş'ten Kritik Uyarı: Daha Bitmedi!

Finans analisti İslam Memiş, Kapalıçarşı'da 3000 TL sınırını aşan gram altın fiyatları hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altının bu seviyelere ulaşmasının sürpriz olmadığını belirtirken, altındaki yükselişin kısa vadede devam edeceğini öngördü.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Kapalıçarşı’da gram altının 3000 TL seviyesinin üzerine çıkmasını değerlendirdi.

Memiş, yaptığı açıklamalarda, "Her ay yeni bir rekor denemesi görebiliriz. Fed başta olmak üzere dünya genelindeki merkez bankaları faiz indirim sürecini sürdürecek. Bu nedenle uygulanan politikalar altındaki yükselişi destekliyor. Ortadoğu'da devam eden savaşlar ve ABD seçimlerindeki belirsizlikler de bu yükselişi tetikliyor. Ayrıca, resesyon endişelerinin de etkisi var. Altın, genelde belirsiz ve karmaşık ekonomik dönemlerde değer kazandığı için yükseliş devam edebilir. Eğer nakit ihtiyacınız varsa bozdurabilirsiniz. Ancak altın almayı ihmal edenler de ons altının 2500 dolar seviyelerini takip etmeli. Her düzeltme hareketi orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunar" ifadelerini kullandı.

Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2025 yılı için gram altında 4500 TL hedefimiz bulunuyor. Son 22 yılda gram altın, Türkiye'de en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Yıllık bazda da en yüksek getiriyi gram altın sağlıyor. 2024 yılında altın, adeta 'altın çağını' yaşadı ve bu süreç devam ediyor. Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Altının fiyatına değil, miktarına odaklanmak daha doğru bir stratejidir. 2024 sonunda gram altının 3000-3500 lira aralığında olmasını bekliyorduk. Muhtemelen yılı 3350-3400 lira civarında kapatabiliriz diye tahmin ediyorum.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.