Gram Altın İçin Tarih Verdi: İslam Memiş'in 4500 TL Öngörüsü

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş ile ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu. Yatırımcıların merakla beklediği değerlendirmelerini paylaşan Memiş, gram altında 4500 TL seviyesine ulaşılması için öngördüğü tarihi de açıkladı.

Finans analisti İslam Memiş, 2025 yılına dair gram altın ve gram gümüş ile ilgili tahminlerini paylaştı.

Memiş, "Gümüşün gramı haftayı 37.17, onsu ise 33.71 dolardan kapattı. Gram tarafındaki öngörümüz gerçekleşti. 3000-3500 lira arasında gram altın bekliyorduk, bu da artık netleşti. 2600 dolara kadar merkez bankalarının, 3000 dolara kadar jeopolitik gerginliklerin etkisini fiyatlayan bir ons altın gördük" dedi.

İslam Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece ons gümüş için beklentimiz devam ediyor. Elinizdeki varlıkları satmayın; her ay yeni rekorlar göreceğiz diye belirtmiştim.

Gümüş gram fiyatı %6.71, ons fiyatı ise %6.37 oranında yükseliş kaydetti. Bu gerçekten büyük bir artış. Peki, neden bu kadar yükseldi? Altın-gümüş oranında sert bir düşüş yaşandı.

Altın-gümüş rasyosu 80.73 seviyesine kadar geriledi. Geçen ay 81 seviyesinden elimizdeki altınları gümüşle değiştirdiğimizi belirtmiştik. Beklentimiz 72 seviyesine inmek yönünde. Ayrıca, X hesabımdan sık sık "altınım var ama gümüş yok; almanız gerekiyor" uyarılarımı ilettim. Rasyo, fiziki olarak alınan veya satılan bir ürün değil; bir değeri temsil eder. Örneğin, elimizdeki altınları 85'ten gümüşe çevirdiğimizde, 1 kilogram altın almak için 85 kilogram gümüş vermek gerekiyordu. Aradaki 4 kilogram kar, bu rasyodur.

Ons altında 2605 dolara kadar bir düşüş yaşandı, ons gümüş de 31 dolara kadar geriledi. Gümüşü kapatın uyarılarımı yaptım. Altın tarafında ise %50 alım ve %50 bekleme önerilerim vardı. Orada bir zarar oluştu, ancak altın tarafında hala beklemeye devam ediyoruz.

Bundan sonra gümüşte değer artışları her ay devam edecek. 2025'te gümüş gramında 50 lira, ons fiyatında ise 45 dolar bekliyorum; ancak bunlar en mütevazı rakamlar. Zirveler geldikçe yukarı yönlü revizeler yapacağım. İlk etapta 5 lira seviyesini umuyorum. Yıl sonuna kadar 37 lira bekleniyor ve 40 lira kapısı açıldı. Gümüş onsunda 37 doları da öngörüyorum.

1 Ocak'ta gram altın için 3000-3500 lira seviyelerinden kapanış öngördüğümü belirtmiştim. 2025'te gram altında 4500, ons tarafında ise 3500 dolar seviyesi bekliyorum."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.