Gram altın yeni bir rekor kırıyor: Altın için önemli bir tahmin!

Gram altın, 2023 yılında yüzde 78'lere varan bir artışla en fazla değer kazanan yatırım enstrümanlarından biri olarak tarihi bir zirveye ulaştı. Haftanın son işlem gününde, Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 104 liradan alıcı bulurken 2 bin 129 TL'den satılıyor.

Küresel enflasyon endişeleri, merkez bankalarının faiz artırımında temkinli olacağı ve ilerleyen zamanlarda faizlerin düşmesi beklentisi altın fiyatlarını etkiledi.

Gram altın, rekor seviyelere ulaşarak yükseliş trendini sürdürdü ve bu sabah itibarıyla 2.045 TL seviyesinden alıcı buldu. Kapalıçarşı’da ise gram altın 2.104 TL'den alınıp 2.129 TL'den satılıyor.

Serbest piyasada ise altın, 2.100 TL'den alınıp 2.123 TL'den satılıyor.

ALTININ ONSU 2 BİN 400 DOLAR OLABİLİR

Altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının yıl sonunda 2.400 dolar olacağını öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, Yıldırımtürk, serbest piyasada yükseliş trendinin devam edeceğini ve yıl sonunda gram altının 3.200 TL seviyesini görmesini beklediğini dile getirdi.

3 BİN 500 TL'Yİ GÖREBİLİR

"Önümüzdeki günlerde Fed'den gelecek açıklamalar, enflasyon ve işsizlik verileri ons altını yeniden yukarı çekebilir" diyen Tuğsavrol, "Bu durum da gram altın/TL'nin yükselişini sürdüreceğini gösteriyor bize" dedi. Uzman isim, gram altının ne kadar yükseleceği ile ilgili piyasa tahminlerini de paylaştı. Tuğsavrol "Serbest piyasada gram altın/TL beklentisi Mayıs ayına kadar 2600 TL olması bekleniyor. Kademesel olarak serbest piyasada gram altın yıl sonunda 3500 TL'yi görebilir," sözlerini söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!