Gram Altında 4 Bin 500 TL Tarihi Tahmini! Altın Sahipleri Dikkat!

Uzun süredir yükseliş trendinde olan altın, bu haftaki düşüşüyle yatırımcıları tedirgin etti. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu...

Altın piyasasında Eylül ayında yaşanan zirvenin ardından, bu hafta fiyatlarda düşüş gözlemleniyor. Vatandaşlar bu duruma tedirginlikle yaklaşırken, piyasa uzmanlarından gelen açıklamalar devam ediyor. 

Son yorum İslam Memiş'ten geldi. Altındaki gerilemenin kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi olacağı sorusu gündemdeyken, Memiş bu dönemin kalıcı olmayacağını belirtti. Altındaki geri çekilmeyi "dinlenme modu" olarak nitelendiren Memiş, gram altın için 2025 yılına ilişkin öngörülerde bulundu.

Gram altın fiyatının 3080 liradan 3040 liraya düştüğünü hatırlatan Memiş, "Düştü diye hemen satmayın" uyarısında bulundu.

2024 sonu için altın fiyatlarının 3300-3500 TL arasında olacağı tahmin ediliyor. Ancak Memiş, 2025 yılı için 4500 TL seviyesini öngördüğünü belirterek, ons altın için de 3000-3500 dolar aralığını öngördüğünü açıkladı. Borçlanacak olanlara ise 2025'te ödenecek rakamın 4500 lira olacağını dikkate alarak hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.